FAQ

Hva er områdereguleringen for Skøyen? + -

En områderegulering er en juridisk bindende arealplan for et bestemt område, og legger rammer for videre utvikling av området. Dagens forslag til områderegulering fra Plan- og bygningsetaten legger opp til å fjerne båtopplaget i Bestumkilen, et grep som vil gjøre det vanskeligere og dyrere for vanlige folk å ha båt i Oslofjorden.

Hvem står bak Folkeaksjonen for bevaring av båtlivet i Oslofjorden? + -

Bak folkeaksjonen står foreningene Oslofjorden Båteierunion, Oslo Motorbåtforening, Karenslyst Båtopplag, Frognerkilens Baatforening 1860, Sjølyst Båtopplag, Kongelig Norsk Båtforbund og Oslofjordens Båteierunion og alle deres medlemmer.

Hvorfor har vi laget en mulighetsstudie? + -

Formålet med mulighetsstudien er å vise områdets potensiale både som maritim folkepark, småbåthavn, opplagsområde for båt, og ikke minst som rekreasjonsområde for befolkningen i området og i Oslo for øvrig. Sjølyst/Karenslyst er en viktig sosial møteplass i dag og skal fortsette å være det i en maritim kontekst.

Når blir områdereguleringen vedtatt? + -

Siste beskjed fra prosjektlederen i Fjordbyen Vest var at det er vanskelig å si når saken kommer opp til politisk behandling. Dette er fordi forslaget til områderegulering har mottatt flere innsigelser som må løses før politikerne kan ta stilling til forslaget. Dette gir oss en mulighet til å vise hvordan vi tenker at området kan reguleres for å ta vare på både naturopplevelser, byutvikling, nærheten til sjø for folk flest og båtlivet.

Hvem kan jeg prate med for å påvirke avgjørelsen? + -

Det vil til slutt være politikerne i bystyret i Oslo som kommer til å vedta en regulering av området. Vi vet at partiene i Oslo er opptatte av å lytte til engasjerte medborgere, og det er derfor vi nå ha lansert folkeaksjonen.

Hvordan kan jeg hjelpe? + -

Du kan signere oppropet her! Du kan også dele oppropet og Folkeaksjonen med venner og bekjente som er glad i båtlivet i Oslo, og opptatte av byens maritime historie.

Har du andre spørsmål?

Har du andre spørsmål om Folkeaksjonen, eller ønsker å komme i kontakt med en av initiativtagerne bak aksjonen, ta gjerne kontakt med oss.

Kontakt

Takk for interessen

Del gjerne siden og oppropet med venner og bekjente som kan ha interesse av å støtte oss!

Har du bruk for en oversikt over diverse dokumenter, rapporter etc kan du se mer her:

www.om1911.no/reguleringsplaner

a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Support

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed do eiusmod tempor